dinsdag 18 augustus 2015

Kermispret...


Fien houdt van de kermis. Ze houdt van de lichtjes, eendjes vissen, beertjes grijpen...maar het meest van al houdt ze van de paardenmolen! Rond en rond en op en neer!! Maar daar stopt het dan ook...geen flitsende attracties voor mijn meisje, geen snelheid...niks van dadde. Als het in een rondje gaat en op en neer, dan is ze content.
Toen ik dus het stofje met de kermispaardjes tegenkwam op stofopzolder zwierde ik gelijk een lap in mijn winkelkar! Wat ik zou maken...geen idee, maar het moest iets voor Fien worden!
Toen het stofje arriveerde was ik helemaal tevreden over de kleuren en kwaliteit ervan. Het vraagt ook niet veel: het is te mooi om op te gaan in plooitjes of verschillende patroondelen...dus ik koos voor een raglan longsleeve, die ik verlengde tot tuniek: gewoon, rechttoe rechtaan, moet kunnen dacht ik!
En nu, nu twijfel ik...is het niet te pyjama-achtig? Ik combineerde nu met een jeanslegging, maar twijfel nog of die er wel onder mag/past...maar time will tell...
Kijk en oordeel zelf...
Stof: finch fabrics bij stofopzolder.be
Patroon: raglan longsleeve verleng tot tuniek uit ottobre





6 opmerkingen:

  1. Op zich vind ik het heel leuk maar ik snap je bedenking wel. Misschien zou het iets beteren met korte mouwen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga er nu eerst een giletje op maken. Zo een mouwloos gevalleke in pluche stof...en anders worden het idd misschien driekwartmouwtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vind het ook leuk, ik had meteen de neiging om het patroontje te zoeken. maar hier zit de dochter nog net te veel in zwiermodus (hopelijk zal het ooit wel eens overgaan). ik zou er misschien andere schoenen op aandoen? een laarsje ofzo en kwa legging wel wegblijven van roze of turquoise.
    wat zegt ze er zelf van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas geen bottendragende dochter (ze heeft te smalle stokkebeentjes en een te hoge wreef om comfortabel in botten te kunnen), dus worden het toch deze denk ik...maar misschien met een beenwarmertje erover...

      Verwijderen
  4. Ik vind het heel leuk en helemaal niet pyama-achtig. Ook omdat het wat strakker valt. Zeker in de herfst / winter mag het wel wat knusser om die lijfjes zitten.

    BeantwoordenVerwijderen