woensdag 6 augustus 2014

proper huis, proper hoofd!

O jee...vakantie + warmte is hier helemaal niet gelijk aan naaien...Mijn naaiplaatsje veranderde stilaan in een verzamelplaats voor weetikveelwat, en daarmee verdween de naaizin ook onder het vriespunt...en dat met deze temperaturen dan nog!
Maar plots, vorige week, sloeg de opruimwoede bij mij toe!
Ik begon boven...met de slaapkamer van de jongens...met zijn allen ruimden we op en reorganiseerden we hun kamer. Ze waren superblij, en ik ook, want ik vind het steeds leuk om te zien hoe je een ruimte soms kan veranderen door gewoon enkele dingen te verplaatsen.
En toen, dit weekend, vond ik het tijd om ook mijn naaiplekje aan te pakken, want dit plekje ligt eigenlijk in mijn salon, de plaats waar ik tot rust wil komen...PEUT!
Maar het is gelukt! Alles is terug netjes, op een paar patroontjes na, die moeten nog een plaatsje krijgen. En nu het er zo netjes bij ligt, wou ik mijn inspiratieplekje dus eens met jullie delen :-)
Dit is mijn plaatsje, het salon vormt een mooie buffer voor spelende kinderen :-)
Ik maakte mijn bureau met een ladekast uit ikea (links) en een keukenkast (ook ikea) met erbovenop een keukenwerkblad: superstevig, want naaimachines en vooral overlocks kunnen nogal eens "bewegen" op je tafel vind ik!
in de witte bakjes zit een beetje vanalles: biaislint, labeltjes, strijkfiguurtjes...de scharen hangen aan zo een staaf uit ikea en in die bakjes zitten poltoden, stiftjes, tornmesje...op het linkse kastje staat een nieuw projectje van me (knutselwerkje met de dochter op regenachtige dagen): deksel van de lege bokalen voorzien van een leuk stofje en hopla, nieuwe opbergpotjes!!
Rechtse kast: bovenste plank: ritsen, knopen en kamsnaps; tweede plank: paspel en tasfournituren: derde plank: garen; vierde plank: patroontjes; onderste plank: boeken


De onderste lades van de ladekast bevatten mijn stofjes, onderste lade is het handigst: alles netjes per soort opgerold op een kartonnetje...En nu gaat bij mij de stoffenkoopkraan toe!! ik heb mezelf beloofd nu eerst zo veel mogelijk op te gebruiken wat ik heb, want tegenwoordig koop ik eigenlijk liever een stofje met een bepaald doel/patroon voor ogen: zo koop ik zeker niet te veel en blijft mijn plekje properder...

Voila!
Nu weten jullie waar "the magic happens" ten huize mamanessa!!

9 opmerkingen:

 1. Amaai dat ziet er netjes uit!En zoveel stofjes,je kan nog een tijdje verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouw, wat een leuk plekje heb jij !!
  Hopelijk kan je het nu ordelijk houden eh ;D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai heel netjes hoor en zo te zien een handig naaihoekje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik deed vandaag net hezelfde met mijn bureau-/opbergruimte! Alles (vooral stoffen!) weer netjes in de kast of in bakken! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, dat gevoel van een opgeruimde kamer is echt zalig! En al jouw stofjes in zo'n kast, zoals ik vandaag ook zag bij Juffra Toertjes, daar moet ik misschien ook eens over denken. De mijne zitten in plastic bakken, maar dat is niet echt overzichtelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar zou ik ook wel met plezier naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg een instant Sien en Maria gevoel! Leuk om opgeruimde naaiplekjes te bekijken! Gisteren was het de beurt van mijn dochter haar kamer voor een opruim make over. Maar dat "samen doen", dat moet ge mij nog eens goed uitleggen.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, zo'n netjes opgeruimde naaiplek ! Heel overzichtelijk ! Dat geeft waarschijnlijk een boost om weer aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijke naaiplek. Ik ben wat aan het rondkijken als inspiratie en dit vind ik wel echt super! Maareuh, is je werkblad ook hoog genoeg om te tekenen/knippen? Of doe je dat ergens anders?

  BeantwoordenVerwijderen