zaterdag 28 juni 2014

over het einde en het begin...

...van het schooljaar wel te verstaan!
Terwijl de kinderen pas gisteren hun afscheidskadootjes aan hun leerkrachten mochten geven (8 kadootjes alsjeblieft!!! ) was ik al met het begin van het volgende schooljaar bezig!


Zoonlief is toe aan een nieuwe boekentas...zijn vorige (handgemaakte) model heeft 2 jaar dienst gedaan en hoewel ze eigenlijk nog best toonbaar is (zelfs na een ontmoeting met de hond des huizes...) was het tijd voor een nieuwtje! Maaaaaar.... zoonlief trekt op 1 september naar het derde leerjaar...en tegenwoordig doe je dit met een hipper modelleke, zijnde een rugzak. Voor het gemak dacht ik : ventje, kiest gij maar eentje in de winkel, maar dit was buiten de zoon gerekend...Maar mama, ga jij er dan geen maken????????
Puppyoogskes en al en zo geschiedde...ergens in mei rolde het proefmodelleke van onder mijn machine en werd door mezelf al meerdere malen gebruikt en goedgekeurd, dus het was tijd om ook aan die van zoonlief te beginnen.
Na een gevecht met dikke pakken stof hier en daar, versteviging genaamd decovil en ambetante bochtjes toverde ik dan toch deze schoonheid tevoorschijn:
Op 1 september bezorg ik jullie dan de in gebruik foto's, want nu mag deze nog voor 2 maand in de kast!
Ondertussen ligt er alweer een nieuw stofje klaar, want mijn kleine meid wordt groter en trekt op 1 september naar het eerste leerjaar...zij krijgt uiteraard een mamanessa modelletje, zo eentje wat jullie misschien ook zullen maken, want die volgers teller gaat al de hele dag flink omhoog!!!

8 opmerkingen:

 1. Ziet er erg stoer uit. Welk patroon gebruikte u? Het Diedelbug model?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik tekende het patroontje zelf: ik haalde een oude rugzak uit elkaar, bestuurde alles eens goed, tekende patroondelen en ging aan de slag :-)

   Verwijderen
 2. heb deze stof ook voor een boekentas 1e leerjaar :)
  Mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een schoonheid is het inderdaad! Ik denk dat jij jouw zoon heel heel héél blij hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaw wat een beauty! Tegelijkertijd mooi en stoer, dat moet je echt kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Absoluut een topper ! Wat een pracht van een boekentas !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel tof! Die zal fier als een gieter aanzetten de eerste schooldag!

  BeantwoordenVerwijderen